In de frigo of in de kast: zó bewaar je ketchup het best

vrijdag 6 maart 2020 - 10:30
Ketchup
Foto: Getty Images
Debatteren op het internet lijkt bijna een hobby. Een debat dat al heel lang woedt en telkens opnieuw bovenkomt, is het debat over ketchup: ‘Waar bewaar jij je ketchup?’. Volgens de Britse krant The Sun zetten Britten hun ketchup onnodig in de koelkast.

De Britse krant The Sun is ervan overtuigd dat je ketchup niet in de koelkast moet zetten. Alle sauzen gemaakt met eieren, zoals mayonaise bijvoorbeeld, horen daar wél thuis. Producten met eieren in bewaar je beter koel. Ketchup, pickles-saus of mosterd zijn volgens The Sun even veilig in je keukenkastje op kamertemperatuur. Al hangt het natuurlijk wel af van je eigen smaak of goesting. Eet jij je ketchup liever heel koud op je frieten of juist op kamertemperatuur? Misschien is dat wel de belangrijkste vraag, volgens hen.

Toch koel bewaren! 

Is de Britse krant The Sun wel juist? Volgens ketchupfabrikant Heinz niet! Zij vermeldt op haar website dat je de producten na opening best koel bewaart. Ook andere experten vinden dat The Sun te kort door de bocht gaat. Zij zeggen dat ketchup wanneer die open is in de koelkast hoort.

Het rode goedje bevat namelijk geen natriumbenzoaat. Wat is natriumbenzoaat? Dat is een stof die schimmel tegengaat. Ketchup bevat al een tijdje geen natriumbenzoaat meer, en ook veel minder zout dan vroeger. Als jij geen schimmel wil op je ketchup, dan verplaats je dat potje toch maar beter richting de koelkast. Al woedt de discussie op het internet ondertussen voort ... 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!