Je hond is ouder dan je denkt: nieuwe formule om de ouderdom van je hond te berekenen

dinsdag 19 november 2019 - 12:13
Hindustan Times
Een hondenjaar is niet gelijk aan 7 mensenjaren. Een nieuwe formule brengt duidelijkheid.

Labradors

Amerikaanse wetenschappers hebben het verouderingsproces van honden bestudeerd in het Dog Aging Project. Ze richtten hun studie meer bepaald op labradors. De conclusie is dat een hond sneller veroudert tijdens zijn eerste levensjaren. En minder op latere leeftijd.
Terwijl het bij honden iets sneller gaat, worden ze net zoals hun baasjes op een gelijkaardige wijze ouder. Honden krijgen ook dezelfde verouderingsziektes als mensen. Ze worden ook geconfronteerd met kanker, artritis en hartziektes.
Door het onderzoek op meer hondenrassen te herhalen, willen de wetenschappers weten waarom bepaalde honden bepaalde ziektes op jongere leeftijd ontwikkelen. En andere een lang, ziektevrij leven leiden. Zo hopen ze methodes te vinden om honden langer gezonder te laten leven. 

Maal 7

Je mag de gekende formule om te weten hoe oud je viervoeter is, vergeten. Het is dus niet zo dat je leeftijd van je hond maal zeven mag doen om te weten hou oud hij/zij is.
Dit is de juiste berekening volgens de onderzoekers van het Dog Aging Project: 16 x logaritme (ln) van de leeftijd van je hond + 31. Op een wetenschappelijke rekenmachine vind je het natuurlijke logaritme onder de toets 'ln'.

Mocht deze formule te ingewikkeld zijn: hier zijn een aantal berekeningen.

leeftijd van je hond

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!