Kato en Tom Dice verloren vorig jaar kindje: "Ik was er volledig kapot van"

dinsdag 10 mei 2022 - 07:27
Kato en Tom Dice, ook gekend als The Starlings, staan zondag 29 mei voor het eerst in een Lotto Arena. Het koppel verdient wel wat geluk na de moeilijke periode die ze hebben meegemaakt. "Mijn oma verloren, dan mijn mama en dan een miskraam. Dat was de genadeslag", vertelt het koppel bij De Cooke & Verhulst Show.

Het leek wel alsof Kato het ene na het andere verlies moest verwerken de voorbije jaren. "Eerst verloor ik mijn oma, die ons heeft opgevoed. Een jaar daarna mijn mama. In tussentijd zijn we ook getrouwd, dus het heeft ook heel positieve dingen gehad. Maar vlak na de trouw hebben we een miskraam gehad, wat voor mij een beetje de genadeslag was. Daar was ik even volledig kapot van, wat logisch is, denk ik.”

Muziek werkt helend

Kato kon twee maanden lang geen nummers schrijven door het verdriet. Ze voelde de miskraam ook aan als een groot taboe. "Vooral als het in de beginperiode is, wanneer familie en vrienden het nog niet weten. Veel mensen verzwijgen dat dan omdat het een beetje aanvoelt als falen, of zo. Maar het was er, we keken er naar uit en het viel weg. Het was wel echt." Uiteindelijk zijn er in hun plaat veel nummers die met de miskraam te maken hebben. Want, zo zeggen ze zelf, muziek werkt helend voor hen. 

Man aan de zijlijn

Ook Tom Dice vertelde in De Cooke & Verhulst Show hoe het voor hem was om de miskraam mee te maken. Hij vertelde dat een miskraam vooral bij de vrouw gebeurt en dat je als man dus vooral een gevoel van machteloosheid hebt. "Ik voel dat niet zoals zij dat voelt. Je kunt er wel zijn, maar je ziet vooral haar verdriet."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!