Maak kennis met de scumbro

donderdag 13 september 2018 - 12:52
Lang of halflang, vettig haar? Check! Slonzige maar peperdure kleren? Check! Maak kennis met de scumbro!

Het houthakkershemd, de opgerolde jeansbroek en die mooie bijgetrimde baard zijn verleden tijd voor mannen. De hipster is namelijk passé, de ‘scumbro’ is in. Naar het voorbeeld van celebs als Justin Bieber, Jonah Hill en Pete Davidson willen mannen er nu namelijk zo slonzig mogelijk bijlopen, al kost dat wel handenvol geld.

De term voegt de Engelse woorden scum (vuiligheid) en bro (vriend) samen en staat voor een stijl, afgekeken van zwervers. Maar hoewel de nieuwste kleren van onder meer Justin Bieber en co er goedkoop uitzien, zijn ze dat allesbehalve.

“Een scumbro draagt streetwear op een ironische manier. Hij kiest voor outdoormerken zoals Patagonia en Crocs, maar heeft ook de nieuwste sneakers van Adidas in zijn collectie staan. Zich scheren? Dat hoeft maar eens om te twee weken”, zo definieert het modeblad Vanity Fair de nieuwe populaire look onder de mannelijke sterren.

Uberscumbro: Justin Bieber

De bekendste aanhanger van de nieuwe stijl? Justin Bieber. Hij heeft tegenwoordig halflang haar, dat meestal vettig vanonder zijn pet of een vissershoedje vandaan komt, en een snorretje. De ster gaat gekleed in schreeuwerige oversized T-shirts en broeken die maten te groot lijken. Alle stuks zijn zorgvuldig geselecteerd door zijn styliste Karla Welch, combineren doet de ‘Sorry’-zanger helemaal zelf. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!