Maartje Van Neygen te vroeg bevallen van zoontje Artie: “Beperkt bezoek door corona, maar ze kan nu alle rust gebruiken”

dinsdag 13 oktober 2020 - 11:27
Instagram Maartje Van Neygen
Normaal gezien zou Maartje, dochter van Erik en Sanne, pas eind november bevallen. Maar Artie werd al op 6 oktober geboren. Nieuwbakken oma Sanne vertelt over haar kleinzoon in Het Laatste Nieuws.

"Mama en Artie stellen het heel goed. Hij weegt 2.260 kilogram en is 46 centimeter groot. Dat is niet slecht voor een baby die zeven weken te vroeg geboren is. Hij zit perfect op de groeicurve. We hadden al het gevoel dat hij vroeger zou komen. Het is geen gemakkelijke zwangerschap geweest. Dus eigenlijk is het goed dat hij er al is. De dokter heeft aan Maartje gezegd dat Artie nog zeven weken in de couveuse zal moeten blijven. Waarschijnlijk zal het niet zo lang duren, maar elke dag die je dan wint, is mooi meegenomen. Anders ben je toch maar teleurgesteld. Hij moet nog aan de beademing, maar ook dat zal snel beteren."

"Een mooi boeleke"

Grootouders Erik en Sanne zijn in de wolken. Het is niet hun eerste kleinkind. De twee dochters van Erik uit zijn vorige huwelijk hebben drie kinderen en Maartje had al een pleegzoon. Maar Artie is dus wel Sannes eerste kleinkind 'van vlees en bloed'. "Ik was er drie minuten na de geboorte al bij. Maartje had mij laten weten dat de bevalling begonnen was. Dus toen de kinderarts Artie aan het onderzoeken was, stond ik erbij samen met Senne, Maartjes echtgenoot. Ongelooflijk! Het is een mooi 'boeleke'."

"Moeders worden wat meer ontzien door corona, ze krijgen wat meer rust"

Maar Artie elke dag gaan knuffelen en bewonderen zal er door corona niet meteen inzitten. "Er mag elke dag maar één bezoeker langsgaan. Erik is de tweede dag geweest, de ouders van Senne de dagen daarna. Die spelen blad, steen, schaar om te bepalen wie eerst mag! (lacht) Zodra Maartje thuis is met Artie, zal ik hem elke dag kunnen zien. Het is goed dat ze nu wat extra rust hebben en kunnen bekomen van een moeilijke periode. Dat is het voordeel van corona: moeders worden wat meer ontzien. De voltallige familie kan niet binnenvallen tijdens het bezoekuur."

In een muzikale familie kon een muzikale naam natuurlijk niet ontbreken. "Artie is een afgeleide van Arthur of Art, zoals Art Garfunkel. Je moet het op z’n Vlaams uitspreken. In alle jaren dat ik lesgeef of directrice ben, heb ik nog nooit een Artie op school gehad. Je hoort die naam niet zo vaak!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!