Martine Tanghe draagt gedicht voor geschreven door de Radio 2-luisteraars

vrijdag 29 januari 2021 - 08:53
Gedichtendag is al jaren de kick-off van de Poëzieweek. Het thema dit jaar is 'samen'. En jawel, samen met de Radio 2-luisteraars gingen we op zoek naar een eigen gedicht. Martine Tanghe zette de kers op de taart door het gedicht live voor te dragen in 'Spits met David'!

Spits-presentator David Van Ooteghem riep vanmorgen in ‘Start je dag’ op om samen met de luisteraars een gedicht te schrijven. "We kunnen elkaar nu niet knuffelen, dus moeten we op een andere manier laten zien dat we om elkaar geven. Met woorden in plaats van met kussen. Gedichtendag is hier de ideale gelegenheid voor. Zo kunnen we op een originele manier zeggen dat we er voor elkaar zijn.” Gelegenheidsjurylid was niemand minder dan woordkunstenaar en presentator Sven De Leijer. “Als er één moment is om woorden aan elkaar te geven, is het nu. Ik ben blij dat ik veel mensen heb kunnen warm maken om mee te schrijven”, zegt Sven.

Een gedicht is pas compleet als het wordt voorgedragen. Daarvoor konden we één van de mooiste stemmen van Vlaanderen strikken: Martine Tanghe!

Het gedicht is heel ontroerend. Ik vind het mooi en van deze tijd. Ik hoop dat dit smaakt naar meer en dat de luisteraars af en toe eens een gedicht zullen lezen.

Martine Tanghe

Bekijk hier het hele gesprek

Lees hier het hele gedicht

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!