Nieuwe coronamaatregelen: indoorsporten zonder anderhalve meter afstand is verboden

maandag 12 oktober 2020 - 18:42
De cijfers stijgen exponentieel. Virologen en experten trekken al even aan de alarmbel. Naast nieuwe maatregelen voor de horeca zijn er nu ook verstrengde regels voor de sportclubs.

Vlaams minsister van Sport Ben Weyts heeft nieuwe regels aangekondigd voor de sportclubs. De nieuwe maatregelen gaan in vanaf woensdag. Alle sporten die binnen plaatsvinden en waar je geen anderhalve meter afstand kan houden, zijn verboden. Daarnaast zijn ook alle wedstrijden verboden. Deze maatregelen gelden voor iedereen die ouder is dan 12 jaar.

Een competitiematch basketbal kan dus niet meer gespeeld worden, maar een contactloze wedstrijd zoals enkelspel tennis wel. Trainingen waar de veiligheidsafstand wel gerespecteerd kan worden, mogen wel nog doorgaan, net als fitness.

Dit zijn geen prettige maatregelen, maar we moeten kordaat optreden als we aanwijzingen hebben dat de sportwereld een broeihaard kan zijn

Vlaams minister van Sport Ben Weyts

Je omkleden en douchen zal ook niet meer kunnen, want alle kleedkamers sluiten, behalve in de zwembaden. Iets drinken in de kantine of cafetaria kan voorlopig wel nog, want daar gelden dezelfde regels als op caféEr mogen maximum 4 mensen aan een tafel zitten en ook hier moet de 1,5 meter afstand gerespecteerd worden.

Voor het publiek blijven de regels ongewijzigd: een maximum van 200 toeschouwers indoor en 400 outdoor. "Als de situatie verder verslechtert, dan zullen we ook de kantines moeten sluiten en het publiek moeten weren", besluit Ben Weyts. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!