Ontdek de eerste beelden vanop set kerstspecial De Kampioenen: "Ode aan Johny Voners, goed evenwicht in lach en traan"

donderdag 19 november 2020 - 07:47
Foto VRT
De acteurs van "F.C. De Kampioenen" zijn volop bezig met de opnames van de kerstspecial, die op 25 december wordt uitgezonden op Eén. Het zal een ode worden aan Johny Voners, de acteur die in maart overleed en 30 jaar Xavier speelde in de populaire reeks. "Dit was echt niet makkelijk, maar we hebben een goed evenwicht gevonden."

Na maanden voorbereiding zijn de cast en crew vorige week vrijdag gestart met de opnames van de kerstspecial, die zowat 1 uur en 15 minuten zal duren. "De mensen weten wel dat Johny Voners gestorven is, maar voor de kijker van "F.C. De Kampioenen" is hij nog niet weg", zegt acteur Niels Destadsbader - Ronald in de reeks - in 'Vandaag' op Eén. "We moeten dat ook op beeld een plaats geven. Ik denk dat we een goed evenwicht hebben tussen een lach en een traan."

An Swartenbroekx - Bieke in de reeks - werkte mee aan het scenario. "Dat was echt moeilijk", zegt ze. "Ik heb geweend, gelachen en vooral veel mensen gebeld. Hoe doe je dat ook, een aflevering maken over dertig jaar De Kampioenen zonder Johny? Maar nu het er ligt, ben ik wel tevreden."

Nieuwe reeks?

De komende weken wordt deze eenmalige kerstaflevering verder opgenomen en gemonteerd. Maar wat erna? Komt er nog een nieuwe reeks of een film? "Ik kan niet voor de anderen spreken, maar ik denk dat dat heel moeilijk wordt. Ik weet het niet, maar ik voel het niet", zegt Swartenbroekx. "Dat begrijp ik", zegt Destadsbader, "maar ik voel wel dat de zin er nog is bij de acteurs, maar vooral ook bij het publiek. We zullen hierover moeten spreken. Welke beslissing het ook wordt, het zal de juiste zijn."

De weduwe van Voners, Annemie, kreeg het scenario als eerste te lezen. "Het is iets waar Johny helemaal achter zou staan", zegt ze. "Dankzij deze special kunnen alle fans afscheid nemen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!