Ontdek het Stripfeest en win twee albums van Lucky Luke

dinsdag 5 oktober 2021 - 17:00
Nog tot 10 oktober neemt het Stripfeest je mee op een ontdekkingsreis door de verschillende stripgenres en -universa, het moment om overal in Brussel op avontuur te trekken. Er zijn tentoonstellingen, workshops, lezingen, signeersessies, rondleidingen en spelletjes. Een kleurrijke reis om de zomer mee af te sluiten, zowel voor jonge als oude ontdekkingsreizigers.

Ben je er klaar voor? Pak dan je koffers en laat je verrassen!

Alle info en het volledige programma van het Stripfeest ben je hier! 

Op avontuur met Lucky Luke!

De strips van Lucky Luke behoort samen met De avonturen van Kuifje en Asterix tot de meest succesvolle Europese stripseries. Ze loopt sinds 1946. Het hoofdpersonage is een cowboy die avonturen beleeft in het Wilde Westen. De strip werd bedacht door de Belg Maurice De Bevere onder het pseudoniem Morris. Twee jaar na diens overlijden in 2001 hervatte Hervé Darmenton (Achdé) het tekenwerk.

Lucky Luke is een humoristische stripreeks en heeft vele scenaristen gehad, waarvan René Goscinny de bekendste en meest gevierde was. De verhalen spelen zich alle af in de Verenigde Staten in de negentiende eeuw. Vaak worden de clichés van het westerngenre geparodieerd en ook bekende kleurrijke historische personages opgevoerd.

Win twee strips van Lucky Luke

Geef antwoord op onze vraag en maak kans op deze twee albums van de legendarische Belgische cowboy. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!