Ooggetuige ongeval Aalst: “Ik schaam me dat we als Aalstenaars niet harder geprotesteerd hebben tegen de onveiligheid op deze plek”

woensdag 11 december 2019 - 15:21
Geert Houck
Een rode tent van de brandweer staat links van de vrachtwagen
In Aalst is woensdagochtend rond 8 uur een jongetje van 11 doodgereden door een vrachtwagen. Lisa Gabriëls passeerde met haar kinderen op het moment van het ongeluk. Ze wijst met de vinger naar de gevaarlijke verkeerssituatie in de buurt van de Tereos-fabriek. “Iedereen wist dat dit er ooit ’s moest van komen.”

“Ik wil eerst en vooral zeggen hoe erg ik het vind voor de familie van het kindje.”, zegt Lisa Gabriëls bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Ik passeerde er vanmorgen met de buggy met mijn twee kindjes van 3 en 4. Toen hoorde ik gegil en toen ik dichterbij kwam, zag ik dat er een ongeval gebeurd was. Er lag een jongetje op de grond. Het was net gebeurd en het was er nog een grote chaos.”

Broertje en zusje troosten

Lisa ontfermde zich over het zusje en het broertje van het jongetje. “Ik nam het zusje in mijn armen en probeerde haar te troosten. Omstaanders gingen bij het broertje zitten, tot de ambulance kwam. Iedereen keek naar elkaar en wist dat het er niet goed uitzag.”

Fabriek in het midden van de stad

De plaats van het ongeluk is al jaren een gevaarlijk punt: de zetmeelfabriek Tereos ligt in het centrum van Aalst en brengt veel vrachtverkeer met zich mee. “Het is heel uitzonderlijk dat zo’n grote fabriek in het centrum van een stad ligt”, gaat Lisa Gabriëls verder. “Het is er altijd erg druk met veel auto’s, fietsers en voetgangers. Ik ken veel mensen die er niet willen langsfietsen, door de onveilige situatie.”

Dit moest ooit 's gebeuren

Lisa doet een oproep om iets aan de situatie te veranderen: “Ik denk dat de stad al lang wist dat het daar onveilig is, alle Aalstenaars eigenlijk. Ik voel me zelf schuldig, omdat we wisten dat het ooit zou gebeuren. Ik roep iedereen op om zijn stem te laten horen, zodat dit aangepakt kan worden.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!