Organisatie "euforisch" over eerste week Boekenbeurs

zondag 3 november 2019 - 21:31
Dylan Van Rooy
mensen op de boekenbeurs
Foto: Belga Image
In Antwerpen zit het eerste deel van de Boekenbeurs er op. Op de laatste dag van de vakantie gingen nog veel mensen langs om een boek te laten signeren. De organisatie wil nog geen bezoekersaantallen vrijgeven, maar blikt wel erg tevreden terug.

Het eerste deel van de 83ste editie van de Boekenbeurs zit er op. De beurs lokte de voorbije jaren steeds minder volk, vorig jaar was een dieptepunt qua publieksbelangstelling met maar 120.000 boekenfans.

"Veel enthousiasme"

Dit jaar moeten nieuwe initiatieven die de bezoeker dichter bij de auteur brengen voor verbetering zorgen. "En als we naar het enthousiasme van zowel de bezoekers als de auteurs kijken", kunnen we alleen maar concluderen dat het een geslaagd eerste deel was", klinkt het bij directeur Vé Bobelyn.

"We zijn een aantal zaken aan het meten en turven, en daar blijkt duidelijk dat de signeersessies en podia-activiteiten gesmaakt worden, en dat er veel boeken verkocht worden. Ik ben dus heel tevreden, meer nog: ik ben wat euforisch over deze eerste week. Ik hoop dat we de positieve schwung de komende dagen verder kunnen zetten."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!