Radio 2 en UNIZO zetten alle ondernemers in de kijker

dinsdag 16 november 2021 - 08:03
Bij ondernemers denken we vaak alleen aan strakke zakenmensen in pak of juist aan uitbundige creatievelingen. Elke derde vrijdag van november staat UNIZO stil bij élke ondernemer. Van grote bedrijfsleiders en jonge starters tot de bakker om de hoek, de fietsenmaker en de schrijnwerker die je trap maakte. Ze maken stuk voor stuk een onmisbaar, belangrijk deel uit van ons dagelijks leven - som maar eens op met hoeveel ondernemers je elke dag in aanraking komt!

Alle ondernemers in de kijker

Ondernemen.. dat is in de zotste situaties je wendbaar opstellen, oplossingen zoeken, vallen en weer opstaan en er 200% voor gaan. En dat is eigenlijk wel zot. Ondernemers zijn goe zot van hun zaak, hun passie, hun product,... Ondernemers blijven doorgaan en daarom zeggen wij: Awel, bedankt om goe zot te zijn van ondernemen!

Radio 2 doet mee!

In aanloop naar de Dag van de Ondernemer geeft Radio 2 op vrijdag 19 november de hele dag door het woord aan tal van ondernemers. Mensen met een 'zot' verhaal. Zoals Lieven en Maurice, bijvoorbeeld.

"Mijn eigen ding doen, motiveert me elke dag"

Lieven heeft een passie voor camerawerk en luchtvaart. Geen evidente combinatie. Tot hij ontdekt dat er een bedrijf bestaat dat gespecialiseerd is in luchtopnamen vanuit een helikopter. Hij gaat er aan de slag als jobstudent en erna als werknemer. “Ik ben blijven zeuren tot ze me aanwierven”, lacht Lieven. “Enkele jaren later, in 2008, besloot ik voor mezelf te beginnen met Air to Air.” 

Lees zijn verhaal hier

"Al in 1997 verkochten wij onze producten online"

Maurice Celis van Ardennes-Coticule is het levende bewijs dat je als ondernemer een beetje zot moet zijn. Alhoewel, een beetje ... “Ik wou dat bedrijf zo graag dat ik niet eens naar de cijfers heb gekeken. Dat had ik misschien beter wel gedaan”, lacht Maurice. “Ik zou het niet opnieuw doen. Al is het wel allemaal goed gekomen.”

Lees zijn verhaal hier

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!