Saartje Vandendriessche over preteaching: "Vooral met wiskunde hebben we het allebei moeilijk"

maandag 18 mei 2020 - 13:32
Christel Van Dyck belde met presentatrice Saartje Vandendriessche over haar dagelijkse leven in coronatijden. Saartje mist toch vooral haar tv-werk en de preteaching blijkt ook niet altijd evident.

Saartje Vandendriessche had het niet lastig om vroeg met Christel Van Dyck aan de telefoon te hangen. “Ik ben altijd een ochtendmens geweest, ook in coronatijden sta ik elke ochtend om half 7 op. Structuur is het codewoord. Zo neem ik een voorsprong op de dag en dat geeft me een goed gevoel”, legt ze uit.

"Ik word echt niet gelukkig van vroeg aperitieven of maar wat rondlummelen"

Toch blijkt ze het heel lastig te hebben met die wekenlange quarantaine. “Ik haal nu eenmaal veel energie uit mijn werk en het zien van andere mensen en nu valt gewoon alles weg. Het is even zoeken en we weten totaal niet hoe lang het nog duurt”, bekent ze. “Nee, ik word echt niet gelukkig van bingewatchen of vroeg aperitieven en maar wat rondlummelen."

Saartje moest rond deze tijd een pilootaflevering maken voor een nieuw programma, maar omdat ze de regel van 1,5 meter niet kan respecteren, gaat die opname niet door. “En ik doe normaal gezien ook veel lezingen en workshops en ook dat is allemaal weggevallen”, zegt ze bijna hopeloos.

“Ik doe niet mee aan bubbels, maar ik ga wel veel sporten. Dat doe ik wel langzaam en ook niet te lang: een uurtje lopen of anderhalf uur fietsen, dat is meer dan genoeg."

"Het vraagt veel tijd om je weer in te werken in die leerstof van vroeger"

Verder heeft ze ook de handen vol met het begeleiden van haar elfjarige dochter Mille. “Die gaat heel graag naar school en ze zit graag in de ambiance, maar nu moet ik haar helpen. En vooral kordaat zijn, zodat ze alles gedaan krijgt wat ze moet doen”, zucht Saartje. “Vooral die wiskunde, daar hebben we het allebei moeilijk mee. Dan bijt je je tanden stuk op die filmpjes van school. Het vraagt veel tijd om je weer in te werken in die leerstof van vroeger."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!