'Thuis'-opnames gaan opnieuw van start: "We kunnen onze acteurs op een veilige manier laten spelen"

vrijdag 29 mei 2020 - 12:03
Leuk nieuws! De opnames van 'Thuis' starten opnieuw vanaf maandag 8 juni. Dit najaar zullen er dus nieuwe afleveringen te zien zijn op Eén na de vervroegde seizoensfinale in april.

Door de coronamaatregelen lagen de opnames van 'Thuis' al enkele weken stil. Begin mei zocht de productieploeg naar creatieve manieren om de opnames in veilige omstandigheden opnieuw op te starten met een reeks proefopnames. Daar werd onder meer onderzocht hoe de verhaallijnen konden worden uitgewerkt met de anderhalve meter afstand.

"Scenario's zijn coronaproof"

"De eerste evaluaties na de testopnames waren heel positief: we kunnen 'Thuis' maken op een veilige manier. We hebben meteen de voorbereidingen in gang gezet. De scenario’s zijn coronaproof gemaakt om zo onze acteurs op een veilige manier te laten spelen. Het was een huzarenstukje om alles versneld klaar te krijgen, maar vanaf maandag 8 juni zijn we dus aan het opnemen voor onze afleveringen van dit najaar", vertelt producer Hans Roggen.

Volg ook 'Ik, Karin' bij De Madammen

Kan je niet wachten op de nieuwe afleveringen? Volg dan zeker de audiofictiereeks 'Ik, Karin', waarin we in het verleden van de keiharde advocate Karin Baert duiken. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!