Van Olympisch kampioen naar ambulancier: Pieter Timmers maakt carrièreswitch

donderdag 12 mei 2022 - 09:02
Voormalig zwemmer Pieter Timmers ruilt het zwembad binnenkort in voor een job in de zorg. Tien jaar lang zwom hij aan de top, met een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Rio in 2016 als hoogtepunt. “Ik wil iets betekenen voor mensen", klinkt het.

In november 2020 zwom de Olympische kampioen zijn laatste wedstrijd in Boedapest. Tien jaar lang stond zijn leven in het teken van zwemmen. Toch laat Pieter Timmers een frisse wind waaien door zijn professionele leven en kiest hij voor een carrièreswitch. 

Geen stilzitter

Timmers maakte de laatste jaren al meer tijd vrij voor zijn vrouw en dochters. Na zijn zwemcarrière deed hij enkele PR-opdrachten en werd hij analist voor Sporza. Stilzitten bleek toch niets voor hem te zijn. “Al die administratie is niet voor mij, ik wil iets fysieks doen”, geeft hij nu aan.

Zo gezegd, zo gedaan. Op dit moment wandelt de voormalig zwemmer door de gangen van het UZ Leuven om de fijne kneepjes van het vak te leren. De adrenaline die hij elke dag als zwemmer voelde, vindt hij straks terug in zijn nieuwe job als ambulancier: “Mails versturen en telefoontjes opnemen, dat is niets voor mij. Ik wil ‘on the road’ zijn.”

Ei kwijt

Werken in de zorg is geen impulsieve keuze geweest, want vorig jaar liet hij al aan HLN weten dat hij deze ambitie had. “In de hulpverlening ga ik mijn ei kwijt kunnen”, zei hij toen. Timmers moet momenteel alleen nog zijn rijbewijs C halen, voordat hij effectief de weg op mag als ambulancier. In juli 2022 is hij te vinden op de Belgische banen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!