Verschillende gewonden bij botsing Waterbus

maandag 9 december 2019 - 07:07
Anneke Hermans
Schade aan de waterbus nadat hij tegen het ponton botst
Foto: Radio 2
De Waterbus die vaart tussen de Antwerpse Haven en het Steenplein is vanmorgen iets voor 6 uur gebotst. Dat gebeurde ter hoogte van Sint-Anneke, aan de wandeldijk op Linkeroever. Daarbij vielen twee zwaargewonden. Veertien mensen werden naar het ziekenhuis gebracht.

De Waterbus, een taxidienst die vaart over de Antwerpse Schelde, is deze ochtend iets voor zes uur tegen het ponton ter hoogte Sint-Anneke op Linkeroever gebotst. Wellicht hebben de slechte weersomstandigheden er iets mee te maken. "Er was veel wind en regen. Daardoor heeft de Waterbus het ponton geraakt", zegt Gert Ickx van het Havenbedrijf.

Twee zwaargewonden

Bij de botsing vielen verschillende gewonden. Veertien mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. Twee mensen zouden zwaargewond zijn, maar volgens de federale politie is niemand in levensgevaar. Er is ook niemand in het water gevallen. "Een bemanningslid werd door de brandweer horizontaal met een kraanwagen van boord gehaald omdat zijn rug pijn deed", zegt Ickx.

Ondertussen zijn alle passagiers van de Waterbus gehaald. Het schip kan op eigen kracht wegvaren. Iedereen die straks de Waterbus moet nemen, kan via deze link best de website of de app raadplegen.

Schade aan de Waterbus nadat hij tegen het ponton botst

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!