Vlaanderen vakantieland keert terug op Eén

woensdag 27 januari 2021 - 11:37
Eén werkt momenteel aan een nieuwe versie van het iconische programma Vlaanderen vakantieland. Vlaanderen vakantieland 2.0 wordt een wekelijks programma van 15 minuten dat zich volledig focust op Vlaanderen.

Het programma zal dit voorjaar met een eerste seizoen al te zien zijn op Eén. Met Vlaanderen vakantieland wil Eén opnieuw inspiratie bieden voor reizen in eigen regio, op een moment dat we daar allemaal nood aan hebben. Want - zo toont het succes van onder andere Reizen Waes: Vlaanderen aan - de Vlaming heeft in deze tijden meer dan ooit zin om te genieten van eigen streek.

In deze bizarre tijden, waarin we niet of moeilijk naar het buitenland kunnen reizen, willen we mensen inspireren om eropuit te trekken in onze regio.

Frederik Delaplace, CEO VRT

Frederik Delaplace, CEO VRT: "Als openbare omroep hebben we een gidsfunctie, mensen begeleiden in de wirwar van mogelijkheden. In deze bizarre tijden, waarin we niet of moeilijk naar het buitenland kunnen reizen, willen we mensen inspireren om eropuit te trekken in onze regio en bijzondere plekken en activiteiten te ontdekken. Vlaanderen vakantieland is altijd geliefd gebleven bij de Vlaming. Met de hedendaagse invulling die het nu zal krijgen, zal deze sterke titel terug voor veel inspiratie bij de kijkers zorgen."

Perfecte etalage

De nieuwe Vlaanderen Vakantieland wordt gemaakt in samenwerking met Toerisme Vlaanderen. CEO Peter De Wilde, is enthousiast: “Vlaanderen vakantieland vormt zonder enige twijfel een perfecte etalage voor toeristisch Vlaanderen. Het richt de schijnwerper op al die mooie, soms nog verborgen plekken en toeristische troeven van Vlaanderen, maar ook op de mensen die op die plekken wonen en werken of op bezoekers uit binnen- of buitenland die er gewoon te gast zijn."

Legendarisch

Zuhal Demir, Vlaams minister van Toerisme: "Het afgelopen jaar heeft de Vlaming zijn Vlaanderen herontdekt. Plots beseften we dat we helemaal niet lang hoeven te reizen om te genieten van rust of avontuur in de mooie natuur en van lekker eten en drinken. Mijn tv zal alvast aan staan wanneer het legendarische Vlaanderen vakantieland al die Vlaamse troeven opnieuw bij de Vlaming in de huiskamer brengt.”

Inspiratie!

Ben je nu al op zoek naar inspiratie voor een uitstap in eigen land? Klik dan zeker hieronder op de foto en ontdek tientallen tips voor leuke en verrassende uitjes! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!