Voor uren eindeloos luisterplezier: de Radio 2-podcasts! 

woensdag 7 april 2021 - 08:30
Zoek jij nog een ‘compagnon de route’ voor tijdens je zoveelste coronawandeling? Zoek je wat gezelschap? Ontdek de Radio 2 podcasts! Je kan ze beluisteren via de Radio 2 app, in je favoriete podcast-app of hier op onze website.

Radio 2 Prikcast 

Krijg jij binnenkort je coronavaccin? Neem dan zeker een hoofdtelefoon of oortjes mee naar het vaccinatiecentrum! Radio 2 maakt het kwartiertje wachten na je vaccin net iets aangenamer met een prettige podcast, de Radio 2 Prikcast! In de podcast nemen we je mee achter de schermen van het vaccinatiecentrum. Wat is de rol van Luc Appermont, James Cooke, Gert Verhulst en Margriet Hermans bij de vaccinatie-klantendienst? En waarom controleren Erhan Demirci, Jo Van Damme, Astrid Stockman en Chris Van den Durpel alle krantenartikelen die geschreven zijn over corona en de vaccinatiecentra? Gedurende vijftien minuten lichten we een tip van de sluier van wat er écht gebeurt achter al die deuren en gordijntjes... Steek je oortjes in, luister mee en geniet!

Hannelore Bedert over rouw 

Cathérine Vandoorne van 'De Madammen' sprak met Hannelore Bedert op een bankje in de natuur. Het was één van de lievelingsplekken van haar man Stijn. Maar in het leven van Hannelore en Stijn sloeg het noodlot toe: Stijn stierf, heel plots, aan hartfalen. Een ontroerende ontmoeting, een intiem gesprek over het verlies van een geliefde.

De Rotonde 

Het archief van 'De Rotonde' bevat intussen de levensverhalen van meer dan 200 gasten die aan de tafel van Christel Van Dyck hebben aangeschoven de voorbije 7 seizoenen. Ben jij altijd al benieuwd geweest naar het levensverhaal van bijvoorbeeld Bart Moeyaert, Jan Jambon, Miguel Wiels, Sergio, Free Souffriau, Kim Gevaert, Jef Vermassen, Evi Hanssen, Ronny Mosuse of Tom Waes? Het is maar een kleine selectie van de meer dan 200 gasten! Beluister ze via 'De Rotonde'- podcast. 

De aanslagen in Brussel - 5 jaar later 

Op 22 maart 2021 was het exact vijf jaar geleden dat ons land getroffen werd door de verschrikkelijke aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek in Brussel. Voor heel wat mensen heeft die dag hun leven voorgoed veranderd. Radio 2 sprak voor deze podcastreeks met verschillende getuigen: hoe staan zij vijf jaar later in het leven?

Wijs, de podcast 

Hoe overleef je een scheiding? Een affaire? Of een lange relatie? Karolien Debecker zocht het uit in 'Wijs, de podcast'. Een driedelige reeks vol inspiratie voor het leven, de leuke en minder leuke momenten. Joke Devynck deelt haar inzichten na haar scheiding. Saskia De Coster praat openhartig over hoe ze zichzelf beter leerde kennen na een affaire. En Luc Appermont en Bart Kaëll onthullen hun geheimen voor een lange relatie. Karolien luistert samen met seksuologe Sybille Van Weehaeghe naar alle verhalen. Samen zorgen ze voor duiding en extra ervaringen.

De allereerste keer

In 'De allereerste keer' kijkt Cathérine Vandoorne samen met Sabine Hagedoren, Sabine Appelmans en Jelle Cleymans hoe ook zij het soms moeilijk vinden om ruimte en tijd te maken voor sport in hun leven.

De Rechtvaardige Rechters 

De Rechtvaardige Rechters halen bizarre nieuwsfeiten onderuit of creëren zélf fake news als het moet. Al wie op deze gekke planeet in de kijker loopt, eist een hoofdrol op in dit programma. Toch zijn de Rechters onvervalste optimisten en geven ze met alle plezier een positieve draai aan het nieuws. Al blijft hun oordeel streng, maar rechtvaardig.

De Zomers van ... 

Kim Debrie duikt in 'De Zomers van..." in het vakantiegeheugen van een bekende Vlaming. Benieuwd naar de vakantieherinneringen van James Cooke, Astrid Coppens of Leah Thys? Beluister alle afleveringen! 

Wereldhits van bij ons 

Voor 'De Week van de Belgische Muziek' lanceerde Radio 2 een gloednieuwe podcast: 'Wereldhits van bij ons'. In de podcast hoor je artiesten zelf aan het woord over hun internationale successen. Je krijgt een unieke blik achter de schermen, dat wil je toch horen?

Wijs, de podcast - 1 jaar corona 

Eén jaar Corona. Het virus hield ons leven 12 maanden in bedwang, maar wat hebben we nu geleerd van één jaar vol mondmaskers, alcoholgel en lockdowns? Karolien Debecker zocht het uit in “Wijs, de podcast - 1 jaar Corona”. Een driedelige reeks met mensen die hun lessen hebben getrokken uit deze periode.

De Zoete Inval 

(Her)Ontdek het legendarische radioprogramma met Luc Appermont! 

Wil jij graag naar een podcast luisteren maar weet je niet hoe? Ontdek het hieronder! 

Je kan je favoriete podcast beluisteren via de Radio 2-app of de website van Radio 2, maar ook in je favoriete podcast-app of via Spotify. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!