Zanger Andreï opnieuw op het podium na vergiftiging: "Er is van alles gebeurd maar nu moet ik het loslaten"

donderdag 12 mei 2022 - 10:47
Andreï Lugovski treedt 5 juni voor het eerst weer op. In 2019 stond zanger Andreï te popelen voor zijn comeback na zijn vergiftiging, tot corona roet in het eten gooide.

Andreï Lugovski, de Oostendse zanger met Wit-Russische roots, heeft een zware periode achter de rug. Hij is nu officieel terug en pakt opnieuw de draad van het artiestenleven op. Op 5 juni staat hij in het Kursaal van Oostende.

Vergiftiging

Andreï vocht eind 2017 voor zijn leven nadat hij werd vergiftigd. Twee maanden lag hij in coma en werd hij verlamd wakker. “Mijn zenuwstelsel was zwaar aangetast, ik was blind, doof, kaal en woog nog amper 27 kilo. Mijn hartslag was nauwelijks waarneembaar. De dokters gaven mij nog twee uur te leven”, vertelde de zanger destijds.

Wie de zanger gif heeft toegediend, is nog altijd de grote vraag. “Het onderzoek loopt nog, maar ik verwacht er eigenlijk niet veel meer van. Ik zal waarschijnlijk nooit weten wie dit gedaan heeft. Er is van alles gebeurd maar nu moet ik het loslaten”, vertelt Andreï aan HLN.

Gelukkig gaat het nu al veel beter met hem. “Ik heb nog altijd last van mijn zicht, maar het keert stilaan wel terug. Ik kan nog altijd niet fatsoenlijk lopen en ik moet blijven oefenen om mijn spieren en zenuwstelsel te laten werken zoals vroeger.”

Franse invloeden

Andreï pakt groots uit: maar liefst 14 muzikanten zullen aanwezig zijn op zijn comebackoptreden. Zanger Gerard Lenorman staat Andreï vocaal bij. De twee brengen een combinatie van klassieke en Franse nummers. De Oostendse zanger heeft de afgelopen tijd ook hard gewerkt aan zijn nieuwe CD en zal ook enkele nieuwe nummers laten horen tijdens zijn tweede ‘comeback’.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!