Zware woningbrand in Grembergen kost leven aan bewoner

maandag 6 januari 2020 - 19:48
Manon Dupont
Brand
Foto: Radio 2
In Grembergen, een deelgemeente van Dendermonde, is een bewoner om het leven gekomen bij een woningbrand. Dat bevestigt de brandweerzone Oost. Het vuur brak rond 17 uur uit in een woning in de Sint-Elooistraat in Grembergen. De oorzaak is nog niet bekend, maar het ging om een uitslaande brand. De brandweer kwam ter plaatse om te blussen, en trof later een lichaam aan in de woning. De identiteit van het slachtoffer is nog niet duidelijk. De brand is momenteel onder controle maar de woning is volledig uitgebrand.

Bij een woningbrand in Grembergen is een bewoner om het leven gekomen. De brand brak uit rond 17 uur in de Sint-Elooistraat in Grembergen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer betrad de woning om te blussen er trof er een lichaam aan. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend

De brandweer rukte uit vanuit de posten Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout en was snel ter plaatse. "Bij aankomst op de site is meteen gestart met de bluswerken. De brand werd zowel langs de voorzijde als de achterzijde bestreden", zegt de brandweerzone Oost. Zodra het voor de brandweerlieden veilig was de woning te betreden is de zoektocht naar slachtoffers gestart. Daar trof de brandweer een dodelijk slachtoffer en een overleden hond aan. 

De Dendermondse afdeling heeft een branddeskundige aangesteld om de omstandigheden van de brand te onderzoeken. Er werd ook een wetsdokter aangeduid om het lichaam te onderzoeken. Het slachtoffer is vermoedelijk de 88-jarige bewoonster van het pand, maar verder onderzoek zal dat moeten uitwijzen.

Brand met grote rookpluim

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!