Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

Verzekering bij de skipas?

vr 28 feb. - 6:22

Een (extra) verzekering voor eventuele ongelukken op de skipiste. Goed idee of weggegooid geld?

Een (extra) verzekering voor eventuele ongelukken op de skipiste. Goed idee of weggegooid geld?

Daar sta je dan aan het loket van het skigebied: “Wil u ook een pisteverzekering afsluiten bij uw skipas?” Toegegeven: 2,5 of 3 euro per dag is niet het einde van de wereld, maar soms is het wel weggesmeten geld.

Wanneer wel?

Als je geen reisbijstandsverzekering hebt, is een pisteverzekering op zich een goed idee. Ze dekt alle kosten voor de evacuatie vanop de piste en het vervoer tot aan het ziekenhuis. Soms is er ook een vergoeding als je je skipas niet meer kan gebruiken.

Die kosten kunnen hoog oplopen. Volgens een Franse verzekeraar kostte een gemiddelde redding op de piste vorig jaar tussen de 170 en de 316 euro - buiten de piste tot 681 euro. Zonder het vervoer naar het ziekenhuis welteverstaan, want dat kost vaak nog eens zo'n 200 euro extra - en met de helikopter zelfs tot meer dan 1600 euro.

Als je een verzekering neemt bij je skipas ben je gedekt en hoef je die bedragen vaak zelfs niet eens voor te schieten. Al bij al een zinvolle investering dus, ware het niet dat er geen normen zijn voor zo’n pisteverzekering.

In principe kunnen skigebieden zelf beslissen welke verzekering ze aanbieden. De voorwaarden zijn dus niet overal dezelfde, en vaak is het ook ver zoeken naar de kleine lettertjes als je je skipas gaat kopen. Vraag dus wat de verzekering wel en niet dekt.

Wanneer niet?

Heb je al een reisbijstandsverzekering afgesloten voor je skivakantie? Kijk dan eens de voorwaarden na. Als erin staat dat ook wintersporten gedekt worden (bij de meesten is dat zo), is er meestal geen probleem: je verzekering zal de kosten voor evacuatie van de piste en vervoer tot het ziekenhuis dekken tot een bepaald maximumbedrag.

Daar zit trouwens vaak het verschil tussen een goedkope en een dure reisbijstandsverzekering. Evacuaties kosten in het ene land soms ook beduidend meer dan in het andere - iets om rekening mee te houden als je de verzekering afsluit.

Hou er ook rekening mee dat dronkenschap bij heel wat verzekeringen een uitsluiting betekent. Als je dronken overkop gaat is het dus lang niet zeker dat je alle kosten terugbetaald krijgt.

Hetzelfde trouwens met je familiale verzekering: die komt in principe tussen als je iemand anders omver skiet, maar als blijkt dat jij dronken bent zal je de schade waarschijnlijk zelf mogen betalen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet