20 huizen ontruimd door verdacht pakket op NAVO-basis in Gooik

donderdag 11 juli 2019 - 15:34
Jana Smeets
In Kester bij Gooik is een verdacht pakket afgegeven op een militaire basis van de NAVO. Het verdachte pakket werd opgemerkt tijdens het scannen van de poststukken. Ontmijningsdienst DOVO is onderweg naar de basis. Alle woningen in een straal van 300 meter rond de basis zijn ontruimd.

De veiligheidsdiensten merkten het pakket op bij het scannen van de door de postbode geleverde pakketten. De militaire basis in Gooik is een belangrijk communicatiestation van de Navo in Europa. Het wordt gebruikt voor de satellietcommunicatie tussen de lidstaten van de Navo. Omdat de basis zo belangrijk is, is er volgens het Ministerie van Defensie een vermoeden van Terrorisme.

Burgemeester Doomst: "We willen geen enkel risico nemen"

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse en ook ontmijningsdienst DOVO is onderweg naar de basis. Ook de burgemeester van Gooik Michel Doomst is aanwezig. "Uit voorzorg zijn alle woningen in een straal van 300 meter rond de basis ontruimd. We willen geen enkel risico nemen."

Voorlopig is er geen opvang voorzien voor de mensen die hun huis niet meer in kunnen. "We hopen dat dit maar tijdelijk is en dat de mensen snel naar huis kunnen. Duurt het toch langer, dan maken we de sporthal vrij om de mensen in op te vangen", vertelt burgemeester Dooms nog.


 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!