Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

2018 is recordjaar voor MIVB

wo 16 jan. - 4:59

Het openbaar vervoer in Brussel heeft een nieuw record te pakken. In 2018 werden 417,5 miljoen ritten geregistreerd op de metro, bussen en trams van de MIVB.
© Foto: MIVB

De verplaatsingen met het openbaar vervoer stegen in 2018 met 4%. Het aantal tram-, bus- en metroritten steeg van 400,9 miljoen in 2017 naar 417,5 miljoen. Dat zijn 16,6 miljoen extra ritten op een jaar tijd. 72% van de Brusselaars verklaart dat ze de afgelopen twaalf maanden het openbaar vervoer gebruikten. Daarmee steekt het openbaar vervoer de wagen voorbij. En de MIVB heeft absoluut de ambitie om de favoriete vervoerswijze in Brussel te blijven.

Investeringen

"Het is erg bemoedigend om te zien dat mensen hun gewoontes veranderen. Deze cijfers zijn daar het bewijs van", zegt de Brusselse minister van mobiliteit Pascal Smet. "Door 5,2 miljard te investeren in het openbaar vervoer heeft de Brusselse regering deze evolutie aangemoedigd en ondersteund. Door de bus, de tram en de metro te nemen, hebben de Brusselaars het afgelopen jaar elke dag bijgedragen aan een beter klimaat in onze stad”, aldus de minister.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet