55 soorten bijen ontdekt in Bekkevoort

donderdag 16 mei 2019 - 11:28
In een stuk holle weg in Bekkevoort zijn 55 soorten bijen ontdekt. Zoals de vierbandgroefbij die 60 jaar uitgestorven gewaand bleef in België. Omdat de aanwezigheid van bijen de bestuiving van bloemen en fruitbomen ten goede komt, wil de gemeente de bijen een nieuwe thuis geven.

De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Bekkevoort en het Regionaal Landschap Noord-Hageland hebben in één stuk holle weg in Bekkevoort maar liefst 55 soorten bijen ontdekt. "In totaal telt onze gemeente nu 101 soorten bijen", vertelt schepen Benny Revier. 

Bijenvriendelijke gemeente 

"Wij willen weer meer bijen zien, vooral voor de fruitteelt in onze regio. De bijtjes spelen een belangrijke rol in onze gezondheid", zegt schepen Benny Revier. Omdat de bijen de fruitteelt en biodiversiteit zo ten goede komen, doet de gemeente veel inspanningen om de bijen in hun gemeente te houden. "Wat we vooral willen doen is het sensibiliseren van de bijen. Zo is er een bijencursus geweest voor inwoners, worden er bloemzaadzakjes verdeeld, gele planten geplaatst aan het gemeentenhuis, bijenhotels geplaatst, educatieve bijenworkshops in de scholen,... noem maar op. Ik denk dat wij als gemeente hier heel ver in staan om een oplossing te vinden voor de achteruitgang van de bijen", zegt schepen Benny Vervier. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!