Anderlecht neemt afscheid van coach Fred Rutten

dinsdag 16 april 2019 - 10:49
Fred Rutten is niet langer de trainer van Anderlecht. Het bestuur van Anderlecht en de Nederlandse coach hebben in onderling overleg besloten om de samenwerking stop te zetten.

Anderlecht beleeft een heel moeilijk seizoen en moet nu opnieuw op zoek naar een nieuwe coach. Fred Rutten, die pas sinds begin januari aan de slag was bij Anderlecht, heeft in samenspraak met Michael Verschueren en Frank Arnesen beslist om op te stappen als coach. "Na 3 dagen overleg heeft Fred Rutten beslist dat hij geen deel wil uitmaken van het sportieve plan voor volgend seizoen", klinkt het in een mededeling. "Omdat hij de sportieve staf alle kansen wil geven om de toekomst optimaal voor te bereiden, zijn beide partijen overeengekomen om de samenwerking meteen stop te zetten."

Tegenvallende resultaten 

"Anderlecht waardeert het werk dat Fred geleverd heeft in moeilijke omstandigheden. Zijn houding laat ons toe om het sportieve project voor de toekomst voor te bereiden. We gaan in wederzijds respect uit elkaar en wensen Fred veel succes in zijn verdere carrière", voegt Arnesen nog toe.

Rutten was pas sinds januari aan de slag bij Anderlecht, hij volgde de ontslagen Hein Vanhaezebrouck op. De Nederlander kon Anderlecht wel naar Play-off I loodsen, maar daarin zijn de rapportcijfers ondermaats: 0 op 12. Daarbovenop kwam het supportersprotest en de ongeregeldheden bij de match bij Standard. Die werd nog voor de rust gestaakt bij een 2-0-stand.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!