As uitstrooien in fluo overall? "Kan niet", vindt de oppositie in Sint-Genesius-Rode

maandag 18 november 2019 - 16:19
Kristel Smout
In Sint-Genesius-Rode komt er kritiek op de kledij van gemeentearbeiders die de as uitstrooien tijdens begrafenissen. De oppositie stoort zich aan de fluo overall die gemeentearbeiders dragen. Ze vinden dat geen gepaste outfit voor een begrafenis.

Op het kerkhof in Sint-Genesius-Rode zijn het de gemeentearbeiders die de as van overledenen uitstrooien. En de oppositie vindt dat de gemeentearbeiders daarvoor geen gepaste kledij dragen. Oppositiegemeenteraadslid Patrick De Cauwer ergert zich aan de fluo overall: "Onlangs was ik op een begrafenis op het kerkhof van Sint-Genesius-Rode, dat was een asverstrooiing. De gemeenteambtenaar had een fluo werkplunje aan, wat niet echt past bij zo een uitvaartplechtigheid. Dat hoeft ook geen kostuum te zijn, maar zwarte of grijze kledij zou beter passen." 

As op de kleren

In Sint-Genesius-Rode wordt zowel de asverstrooiing als het neerlaten van de kist door gemeentearbeiders gedaan, en niet door begrafenisondernemers. "Maar de gemeentearbeiders hebben niet dezelfde feeling als begrafenisondernemers", vindt Patrick De Cauwer, "En daardoor verloopt het soms wat stunteliger. Bijvoorbeeld als de wind verkeerd blaast, valt de as op hun kledij." De Cauwer heeft het probleem nu aangekaart op de gemeenteraad: "De burgemeester heeft ons gelijk gegeven. Ze gaat het erover hebben met de bevoegde instanties." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!