Bart Swings pakt 2 skeelertitels op WK in halfuur

donderdag 11 juli 2019 - 15:04
Bart Swings heeft op het WK skeeleren in Barcelona twee keer goud gepakt. Onze 28-jarige landgenoot uit Herent won 2 gouden medailles in ruim een half uur. Hij was de beste op de 10 km puntenafvalkoers en op de 1.000m.

Swings heeft al heel wat successen geboekt in het skeeleren, maar deze dubbelslag op zo korte tijd was ook voor hem een unicum. Hij won de puntenafvalkoers, reed een ererondje, stond de speaker beleefd te woord, ging even zitten en startte dan in de finale van de 1.000m. Hij hing aanvankelijk achteraan in het peloton, zijn energie leek op. Maar halverwege versnelde hij. Op zijn machtsgreep in de laatste ronde had de tegenstand geen verhaal. "Die eerste ronden kon ik geen snelheid maken", zei Swings. "Ben je dan zo vermoeid, vroeg ik me af. Maar plots lukte het wel." Zo haalde hij zijn tweede gouden medaille

Jong talent

Ook Jason Suttels uit Tienen, de beoogde opvolger van Swings, werd de eerste skater die in Barcelona zijn tweede titel haalde. Junior Suttels zegevierde in de afvalkoers van 10 kilometer. Op de eerste dag van het toernooi incasseerde hij ook al goud. Uiteindelijk haalde ons land 7 medailles (4 goud, 1 zilver en 2 brons) in het pisteprogramma. Alleen Colombia, dat het skaten al jaren domineert, haalde meer eremetaal.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!