Beiaardier speelt kerstliedjes in Aarschot: klim mee in de toren!

woensdag 11 december 2019 - 07:55
Dirk Vlaeyen
Woensdagavond om 19u zullen vanuit de klokken van de Vredesbeiaard in Aarschot kerstliedjes klinken. Beiaardier Marc Van Eyck zal ongeveer 45 minuten lang kerstmuziek spelen vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekerk. En jij kan het van op de eerste rij meemaken.

De kerstliedjes die Beiaardier Marc Van Eyck zal spelen zijn vanaf 19 uur hoorbaar in heel het stadscentrum. Rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk vind je de beste luisterplaatsen, zoals op het kerkplein en aan de Pater Raskinkade. Je staat best ergens waar er geen auto’s rijden of waar geen kasseien zijn. Jammer genoeg zijn er ook dode klankhoeken waar de beiaard minder goed te horen is, maar dat probleem lost zich op als je enkele meters verder gaat staan.

Maak het gratis mee vanop de eerste rij

Heb jij altijd al een beiaardier aan het werk willen zien? De eerste 25 personen die zich inschrijven via vredesbeiaard@aarschot.be krijgen een plaatsje in de klokkenkamer om de kerstbespeling van dichtbij mee te maken. Daar kan je de 51 klokken van nabij bewonderen. De klokkenkamer is tamelijk hoog, waardoor het er koud is. Het is dus aangeraden om je warm aan te kleden en oordopjes te dragen. Schrijf je snel in, want de toren beklimmen is een ervaring op zich.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!