Benefietactie voor slachtoffer vleesetende bacterie

maandag 18 februari 2019 - 08:19
Jana Smeets
Vrienden en familie starten een inzamelingsactie voor Tara De Bolle, de vrouw uit Liedekerke die eind december slachtoffer werd van een vleesetende bacterie. Tara lag drie weken in een coma en verloor haar beide benen en onderarmen. 

De 33-jarige Tara De Bolle, mama van twee kinderen, werd tussen Kerst en Nieuwjaar op korte tijd heel ziek. Wat eerst op een zware griep leek, bleek later een zware infectie te zijn. Zo zwaar dat Tara niet meer kon lopen.

In het ziekenhuis werd Tara in een kunstmatige coma gebracht. Alle vitale organen vielen uit, behalve haar hart. Na een paar dagen ontdekten de dokters dat Tara getroffen was door een vleesetende bacterie. De bacterie was via een wondje tussen twee tenen binnengedrongen. Dag na dag stierf er meer weefsel af. Dokters konden het niet meer tegenhouden, waardoor ze overgingen tot amputatie van benen en armen.

Ander leven

Tara kwam uit haar coma, maar kreeg een heel nieuw leven. De meeste normale zaken zijn nu een beproeving: naar toilet gaan, uit bed stappen, tanden poetsen, ... . Daarom starten vrienden en familie een inzamelingsactie voor de vrouw. "Onder de noemer 'Hart voor Tara' verkopen we chocolade paaseitjes en rijstballetjes", vertelt Tara's nicht Jena Van Belle in Start je Dag. "Op 27 april houden we een benefietactie. En mensen mogen ook altijd zelf een actie op poten zetten om Tara te steunen."

De opbrengst van de actie gaat naar de aankoop van elektrische prothesen voor Tara. Ook hoopt ze haar huis te kunnen aanpassen met het ingezamelde geld.

Wie Tara wil steunen, kan terecht op de website www.hartvoortara.be.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!