Bijtgrage pitbull Paco blijft in asiel in Tienen

woensdag 15 mei 2019 - 06:46
Lennart Segers
Pitbull Paco die in Hoegaarden enkele schapen en honden doodde en verwondde blijft in het asiel in Tienen. Burgemeester Taverniers van Hoegaarden wil de hond laten inslapen, maar het asiel vocht de beslissing aan bij de Raad van State. Deze vindt de beslissing niet dringend, dus beslist er een gewone rechtbank over wat er met Paco gebeurt.

Het gaat om ontsnapte pitbull Paco die in Hoegaarden enkele schapen en andere honden dood beet of verwondde. Paco zit nu in het asiel van Tienen. Burgemeester Taverniers van Hoegaarden vroeg om de vechthond te laten euthanaseren om erger te voorkomen. "Wat als er morgen een kind wordt gebeten? Niemand kan me de garantie geven dat dat niet gebeurt", reageerde burgemeester Taverniers. 

Niet dringend 

Het asiel hield een petitie om dat tegen te houden. Het stapte zelfs naar de Raad van State om de beslissing bij hoogdringendheid aan te vechten. Maar de Raad van State vind de zaak helemaal niet dringend. De zaak moet dus behandeld worden door een gewone rechtbank. In afwachting van het vonnis blijft de pitbull gewoon in het asiel.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!