BNP Paribas Fortis sluit kantoren: Nieuwrode kent probleem al langer

vrijdag 15 maart 2019 - 15:06
Paulien Baltussen
BNP Paribas Fortis wil de komende jaren vier op de tien kantoren sluiten. Veel mensen vrezen dat dat vooral in de kleinere gemeentes het geval zal zijn. In Nieuwrode, bij Holsbeek, sloot een aantal maanden geleden al een filiaal, wat bij de buurtbewoners voor veel zorgen en irritatie zorgt.

Zo'n vijf maanden geleden sloot de vestiging van BNP Paribas Fortis in Nieuwrode. Daarmee verdween ook de laatste bankautomaat in de buurt, wat voor de buurtbewoners een groot probleem is. "In de omliggende vier dorpen is er geen enkele automaat. Veel handelszaken hier in Nieuwrode hebben geen Bancontact, dus moeten we helemaal naar Aarschot of Bekkevoort om cash-geld op zak te kunnen hebben", vertelt Geert Landerloos, uitbater van een horecazaak in Nieuwrode (zie foto).

Petitie

Geert startte naar aanleiding van de sluiting van de bank een petitie die ondertussen al meer dan 1000 handtekeningen telt. "De mensen zijn er echt mee bezig. De jongeren doen alles met internetbankieren, maar voor de ouderen is dat niet zo simpel. Die kennen het internet niet en willen geen smartphone kopen. Als zij naar de bank willen, moeten ze met vaak met de bus of met iemand die hen wil brengen, maar dat is ook zeer omslachtig", voegt Geert er aan toe.

De inwoners van Nieuwrode vrezen dan ook dat de aangekondigde sluitingen voor een gelijkaardig verhaal zullen zorgen in andere gemeenten en dorpen van het land. BNP Paribas Fortis maakte voorlopig nog niet bekend welke kantoren precies zullen sluiten. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!