Brand in Leuvense studentenwoning

donderdag 5 september 2019 - 11:49
Bart Decoster
In Leuven heeft het deze voormiddag gebrand in een gebouw langs de Diestsesteenweg, in de buurt van het station. In het pand waren 6 studentenkamers en ook enkele kantoorruimtes.

Eerste dagen op kot

De jonge student Tyrell was nog maar sinds vorige week aangekomen vanuit Nederland om zijn studies in Leuven verder te zetten toen hij vanmorgen een waterlek vaststelde. Het lek ontstond waarschijnlijk op de tweede verdieping, waar niemand aanwezig was. Toen daarop de elektriciteit uitviel probeerde hij samen met een andere student de elektriciteit opnieuw aan te zetten. Maar daarop ontstond de brand. De twee studenten konden tijdig het pand verlaten. Ook de medewerkers van het kantoor dat op de gelijkvloerse verdieping is gevestigd, konden op tijd naar buiten. 

Kortsluiting?

Volgens Dieter Van Haecke van de brandweer was de brand snel onder controle: "We werden opgeroepen voor een woningbrand. Omdat er veel rook was hebben we een blusaanval langs de binnenzijde moeten staken en hebben we de brand met behulp van de ladderwagen geblust. Dat verliep vlot. Niemand is gewond geraakt, de oorzaak van de brand zal door het parket onderzocht worden. Het pand is nu onbewoonbaar verklaar." 

Voor de studenten zal er niets anders op zitten dan op zoek te gaan naar een nieuw studentenverblijf, ze krijgen daarbij hulp van het OCMW.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!