Brand vernielt deel loods van paardenpension in Vlezenbeek

vrijdag 29 november 2019 - 11:02
Kirsten Simons
Een loods van het paardenpension De Voerinck in de Papenweg in Vlezenbeek is gedeeltelijk vernield na een brand vannacht. Omstreeks half drie waarschuwden de bewoners van de boerderij de brandweer. 

De brandweer van de zone Vlaams-Brabant West kwam meteen met heel wat manschappen ter plaatse, de vlammen sloegen toen al door het dak. In de loods stond ook nog een mazouttank en het andere deel van de loods was gevuld met stro. Maar de brandweer kon efficiënt blussen waardoor zowel de mazouttank als het stro geen vuur vatten. Het waren de bewoners zelf die de brand opmerkten. “We werden gewekt toen de dakplaten hoorden kraken”, vertelt eigenaar van het paardenpension Emile Coppens. “Het vuur sloeg al door het dak van de loods nog voor we iets konden doen. We reden wel nog een paar tractoren uit de loods.”

Asbest

Er kwamen heel wat manschappen ter plaatse om de brand te blussen, zowel brandweerploegen uit Halle, Lennik en Dilbeek. Maar ook een tankwagen uit Vilvoorde werd opgeroepen. In het dak dat vernield werd zat bovendien asbest, maar na controle van de milieuambtenaar blijkt dat de vervuiling zich beperkt tot de site en dat er geen gevaar is voor de buurt. Er vielen geen gewonden bij de brand, de paarden van het pension staan in een andere loods op stal. Wel zijn enkele machines onbruikbaar en ook de wagen van de eigenaar is helemaal vernield. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een kortsluiting aan een toestel. Het pension kan openblijven en ook op de boerderij zelf kan er gewerkt worden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!