Broer van schepen in Geetbets heeft vragen bij verkiezingsuitslag

donderdag 6 december 2018 - 06:56
Jeroen Tuytten
klacht tegen digitaal
In Geetbets gaat Pierre Lassaut, een verkiezingskandidaat van de lijst DNA, klacht indienen bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Lassaut heeft twijfels over de betrouwbaarheid van stemmen met de computer.

Pierre Lassaut is verrast dat Open Vld van burgemeester Jo Roggen een volstrekte meerderheid behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. DNA had 3 zetels maar verloor al haar zitjes. Burgemeester Roggen noemt de klacht pure pesterij. Pierre Lassaut zegt dat het niet zozeer om een klacht gaat maar om een verificatie van de uitslag. "Ik betwist de uitslag niet. Ik vraag alleen of het digitaal stemmen feilloos verlopen is. De uitslag was zo verrassend dat iedereen met bijgeloof reageerde en zich afvroeg of je dat digitaal stemmen wel kunt vertrouwen."

Door de klacht van Lassaut wordt de gemeenteraad van Geetbets mogelijk niet geïnstalleerd op 2 januari. Pierre Lassaut is de broer van DNA-schepen Rik Lassaut. Rik Lassaut zegt dat hij sowieso begin januari definitief afscheid van de politiek neemt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!