Buitenspeelkaart onthult "ontelbaar" veel speelplekken in Asse

dinsdag 10 september 2019 - 11:33
Yasmina El Messaoudi
Een kaart waar zowat alle speelplekken van Asse zijn verzameld. Dat is de bedoeling van de nieuwe buitenspeelkaart van de gemeente. En die is welkom, want heel wat plekjes zijn zo verborgen dat de kinderen ze zelfs niet kennen.

Ingrid Tersen, directrice van basisschool De Springplank in Asse is blij met de komst van de buitenspeelkaart. "Heel veel kinderen hebben geen idee waar ze naartoe kunnen om buiten te spelen. Ze gaan altijd naar dezelfde plekjes. Ook voor ouders die net naar Asse zijn verhuisd is het erg handig. Ze weten meteen waar ze op een veilige manier met hun kinderen kunnen spelen." Toch gaat het veel verder dan alleen maar speeltuinen vertelt Joris Vandercruyse, schepen voor jeugd en onderwijs in Asse. "We hebben ontelbaar veel plekken in kaart gebracht. Maar evengoed trage wegen, picknickplaatsen waar het fijn is om met het hele gezin langs te gaan. Het is niet alleen de bedoeling om te spelen, maar ook samen te wandelen." 

Gsm & computers

Sowieso vinden de directrice en schepen dat kinderen wat vaker moeten buiten spelen. Ingrid: "We zitten met een generatie die constant op zijn computer zit en is opgegroeid met een gsm. We hopen als we het aanbod van buitenspeelplekken vergroten, ze meer zin krijgen om naar buiten te trekken." Ook de schepen staat haar bij: "Dit moet het startschot zijn van nog meer buitenspeelplekken in Asse. We kijken nog steeds uit naar nieuwe plekjes of oude speeltuinen om op te knappen." De buitenspeelkaarten worden verdeeld op alle scholen in Asse. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!