Buurt geëvacueerd na opflakkering brand in recyclagebedrijf Kampenhout

woensdag 12 juni 2019 - 15:23
Harald Scheerlinck
De brand in recyclagebedrijf Renewi in Kampenhout is nog niet onder controle. Gisteren brak er daar brand uit en de brandweer wilde de loods vandaag verder gecontroleerd laten uitbranden. Maar door de hevige regen is de brand opnieuw opgeflakkerd en daardoor ontstaat er extra veel rook.

De gemeente Kampenhout heeft het rampenplan afgekondigd. Binnen een straal van een paar kilometer rond het bedrijf worden mensen geëvacueerd. "Zowel in Kampenhout, Haacht als Boortmeerbeek moeten we de gezondheid van de mensen waarborgen. De perimeter loopt van Kampenhout-Sas tot aan de brandweerkazerne langs de spoorweg van Haacht. We vangen de mensen op in sporthal Den Dijk in Haacht tot de rook opnieuw vermindert", aldus burgemeester Kris Leaerts (CD&V).

Veiligheidsmaatregelen 

De evacuatie gebeurt uit voorzorg, maar de gemeente wil niets aan het toeval overlaten. "We gaan ook metingen blijven uitvoeren om de juiste veiligheidsmaatregelen te blijven nemen voor de buurtbewoners. We willen de evacuatie graag zo kort mogelijk houden." Het rampenplan zal wel nog zeker tot 18 uur vanavond van kracht zijn. De brandweer probeert intussen de brand zo snel mogelijk volledig te blussen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!