Buurtcomité protesteert tegen indoor voetbalcomplex in Groot-Bijgaarden

vrijdag 13 september 2019 - 16:16
Heleen Luyckx
Transportbedrijf Best Traffix uit Koekelberg heeft een vergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van een indoor voetbalcomplex in de Petrus Bayensstraat in Groot-Bijgaarden. De buurtbewoners kunnen zich hier niet in vinden en tekenen bezwaar aan. "We vrezen dat Brussels probleem naar Dilbeek komt", klinkt het.

Vier mini-voetbalvelden, voorbereidende sportruimtes en een ondergrondse parking: dat is wat Best Traffix wil realiseren op een braakliggend terrein. Het comité van buurtbewoners van de Petrus Bayensstraat is hier niet mee opgezet. Ze hebben zelfs al een bezwaarschrift gestuurd naar de gemeente Dilbeek die binnenkort beslist over de mogelijke vergunning.

Brussels probleem

"We verwachten dat het sportcomplex vooral bezocht zal worden door een groot aantal jonge sporters uit de Brusselse regio. Is er nood aan dergelijke sportinfrastructuur", vraagt het buurtcomité zich af. "Groot-Bijgaarden en Dilbeek beschikken immers over voldoende sportinfrastructuur om zijn inwoners te bedienen. De indoor voetbalvelden zullen vooral anderstaligen uit de Brusselse gemeenten aanzuigen. We vrezen dat alweer een Brussels probleem naar Dilbeek komt."

Verkeershinder en geluidsoverlast

En dat is niet het enige. De buurtbewoners vrezen ook voor verkeershinder én geluidsoverlast. "De aanleg van het Dansaertpark eist al een grote tol voor de buurtbewoners", vindt het buurtcomité. "De locatie is onvoldoende ontsloten. De Petrus Bayensstraat wordt al genoeg geteisterd door het sluikverkeer van de ring én door vrachtwagens van de omliggende bedrijven." Daarnaast vinden de meeste minivoetbalwedstrijden vaak 's avonds plaats en denken de buurtbewoners dat het gepaard gaat met veel lawaai. "Na de wedstrijden drinken veel spelers iets en blijven ze napraten tot diep in de nacht. Er zullen op en af rijdende wagens zijn tot midden in de nacht", klinkt het.

Zwerfvuil en criminaliteit

Het buurtcomité vreest voor groeiende toename van zwerfvuil en criminaliteit. "Het landelijke karakter van onze buurt verdwijnt definitief, net zoals de hele gemeente Groot-Bijgaarden voorstedelijk gebied wordt. We zijn ons ervan bewust dat de zone tussen de Brusselse ring en de Petrus Bayensstraat bedoeld is voor horeca en handel, maar een KMO zonder hinderlijke activiteit zou meer geschikt zijn in een wijk die aan een woongebied grenst."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!