De Hete Zomer van parenclub Acanthus. An: "Mijn moeder van 87 weet het"

maandag 19 augustus 2019 - 17:30
Yasmina El Messaoudi
Tot en met 23 augustus gaan we geen enkel sekstaboe uit de weg. Elke middag krijg je portretten te horen op Radio 2 Vlaams-Brabant van mensen die werken in de seksindustrie. De spits wordt afgebeten door Gino van parenclub Acanthus in Harelbeke. Een plek waar heel wat mensen uit onze regio komen feesten. Net als Patrick en An.

Patrick en An komen intussen al zes jaar op vrijdag naar Acanthus in Harelbeke. De eerste keer uit nieuwsgierigheid en met de nodige portie zenuwen. Maar vandaag durven ze zich zelfs sexy te kleden. An: "De eerste keer had ik een blousje aan dat tot aan m'n nek was dichtgeknoopt en zaten we heel de avond op krukje naar al die dansende mensen te kijken. Nu niet meer. We kleden ons sexy, en feesten mee met iedereen mee." En natuurlijk gebeurt er soms meer dan alleen dansen. An: "Wij hebben de regel dat strelen mag, zoenen en samen vrijen. Maar alleen als het klikt". Patrick: "Het is belangrijk om goeie afspraken te maken. Wat hier gebeurt, blijft hier. Eens buiten trekken we de deur dicht en stopt het." An: "Toch is het niet voor iedereen weggelegd, je moet sterk in je schoenen staan."

Moeder van 87

Toch blijft het taboe groot rond parenclubs. "Mijn moeder van 87 weet het", lacht An. "Ze staat er niet achter, maar vindt wel dat ik moet doen wat ik wil." Patrick: "Ook bij mij weet enkel een zus het. De negatieve commentaar is eerder uit angst. Omdat ze bang zijn dat onzer relatie dan niet blijft duren maar het tegendeel is waar. We amuseren ons nu al zes jaar." (Tekst gaat verder onder foto). 

Dark room

Eigenaar Gino baat de club intussen al twaalf jaar uit. Al stond het niet meteen in de sterren geschreven. "Ik kom uit de reclamewereld en ben zelf geen swinger (mensen die aan partnerruil doen) maar veel van mijn passies komen hier samen. De club inrichten, reclame maken, folders en de sociale contacten." Volgens Gino komen ook heel wat mensen om hier gezellig tijd door te brengen in het restaurant, de sauna en de twee discotheken. Al gebeurt er natuurlijk ook meer. "Onze bovenverdieping is ingericht om te experimenteren. In de darkroom waar je niet weet wie je aanraakt, of streelt. De holls of glory met kijk- en voelgaten, en natuurlijk de orgiekamer. Daar kunnen mensen het met z'n dertigen doen." lacht hij. Maar evengoed wordt er soms een hele avond gefeest in de discotheek. "Alles kan, niets moet", is ons motto. Zolang het met het nodige respect gebeurt." vat hij samen.

Herbeluister hier de volledige radioreportage:

De Hete Zomer van
parenclub Acanthus

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!