De Hete Zomer van stripclub Dolls. Eigenaar Aleks: "Onze meisjes zijn artiesten"

donderdag 22 augustus 2019 - 11:50
Yasmina El Messaoudi
Twaalf jaar geleden begon Aleks met stripclub Dolls in Zaventem. Op vier kilometer van de luchthaven én vijf kilometer van de hoofdstad heeft hij zowel klanten uit binnen- als buitenland.

Zelfs is Aleks ooit als barman begonnen. Eerst in een nachtclub, later in een stripteasebar. De stap om een eigen zaak te beginnen, was dus snel gezet. "Heel wat collega's van me hadden vooroordelen over strippen. Maar ik wilde het met eigen ogen zien. Nu weet ik beter. Klanten komen om zich te amuseren, om naar een mooie show te kijken en eventueel een privédans te krijgen. Maar seks komt daar niet bij kijken. Onze meisjes zijn artiesten, danseressen. Wie seks wil, zet ik op de taxi naar de Aarschotstraat in Brussel", lacht Aleks.  Over taboes maakt hij zich weinig zorgen. "Er zijn altijd mensen die een stripclub fout vinden. Maar die zijn er vaak nog nooit geweest. Hoe kan je dan een mening vormen?"

Schoonheidssalon

De meeste meisjes die bij Dolls werken, doen dat deeltijds. "Vaak studeren ze en komen ze enkele avonden per week dansen. Of ze willen een eigen zaak opstarten en willen zo een centje bijverdienen. Onlangs kreeg ik nog een bericht van een meisje dat intussen een schoonheidssalon is begonnen. Dat doet me veel plezier. Hard werken levert op." 

Mooiste geluid

Aleks ontkurkt een champagnefles en kijkt dromerig. "Dit is het mooiste geluid uit het nachtleven. Die van een champagnekurk", lacht hij. De eigenaar is goedlachs en maakt grapjes met de klanten én de meisjes. "Een goeie sfeer is ontzettend belangrijk en de beste reclame voor je zaak. De meisjes werken niet voor mij, we werken samen. Voelen zij zich goed, dan voelt iedereen zich goed en straal je dat uit." De klanten beamen dat, ook de enkele meisjes die hier aanwezig zijn. Lisa: "Ik ben hier met drie boys op stap. En de sfeer is echt top. De meisjes geven ook aandacht aan mij, ze zullen zelfs eerder met mij dansen dan met de jongens. Dat is super. En waarom ook niet, een vrouw mag toch evenveel genieten als een man?"

De Hete Zomer
van stripclub Dolls

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!