Dievenbende steelt 2000 euro in brasserie en viseert ook dierenwinkel

woensdag 12 juni 2019 - 14:10
Heleen Luyckx
Dieven hebben zo'n 2000 euro gestolen uit Brasserie "De Zoete Bron" in Oud-Heverlee. Een bende van vier dieven ging aan de haal met een portefeuille van de zaak met daarin een hele hoop cash geld. Door het personeel af te leiden slaagden ze erin om het geld ongemerkt mee te nemen.

De mensen van brasserie De Zoete Bron zijn onder de indruk. "Het was heel druk die Pinkstermaandag. Er kwam een groep van vier mensen binnen, twee vrouwen en twee mannen. Ze gedroegen zich heel raar, maar op dat moment waren we ons niet bewust van hun kwade bedoelingen. Ze stelden ons enorm veel vragen om ons af te leiden en ondertussen pakte één van hen de portefeuille met geld in. Ik had het pas door toen ik later andere klanten geld wou teruggeven", vertelt uitbaatster Ellen Smets.

Camerabeelden

In de brasserie hangen camera's die de diefstal konden filmen. De zaakvoerders plaatsten de beelden op Facebook, om zo de daders sneller te vinden. Eind mei kreeg dierenwinkel Animalia in Rillaar ook al een dievenbende over de vloer. Vermoedelijk gaat het deels om dezelfde daders. "Ze kwamen iets kleins kopen en betaalden met een briefje van 200 euro omdat ze zogezegd niet als bij hadden", vertelt uitbaatster An Wouters. "Ik gaf hen het wisselgeld terug, maar plots deden ze moeilijk. Uiteindelijk wilden ze het product dan toch niet meenemen en gaven ze mij het geld terug, alleen zat er 100 euro te weinig bij. Gelukkig kon ik hen op tijd betrappen, ze hebben meteen de winkel verlaten. Zonder geld."

Dezelfde bende? 

Medewerkster Karolien van Animalia vermoedt dat het over dezelfde bende gaat. "Ik heb de camerabeelden van De Zoete Bron bekeken. Ook wij hebben over eigen camerabeelden van de mislukte diefstal in onze winkel. We herkennen dezelfde mensen daarop. Bij ons waren ze wel met drie, en in Oud-Heverlee was er iemand extra bij. De politie van Antwerpen onderzoekt de zaak, want de bende zou op meerdere plaatsen actief zijn.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!