Dilbeekse scholieren planten 3.300 bomen en struiken in Wolfsputten

dinsdag 28 januari 2020 - 16:40
Thomas Van den Hoof
Zowat 140 kinderen hebben vandaag een plantactie gehouden in het natuurgebied Wolfsputten in Dilbeek. Het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei en het agentschap Natuur en Bos nodigden zes klassen van Dilbeekse scholen uit om mee te komen planten.

Het agentschap Natuur en Bos begon in 2018 met de herinrichting van de Wolfsputten, een natuurgebied tussen Dilbeek en Groot-Bijgaarden. Tot de blikvangers van de inrichtingswerken behoren  onder meer de nieuwe hondenlosloopzones en het uitkijkplatform. Tal van nieuwe en vernieuwde paden zorgen ervoor dat je de Wolfsputten het hele jaar door kan ontdekken.

Inheemse soorten

"De boomplantactie is zowat het sluitstuk van heel deze operatie", zegt boswachter Tom Brichau. "We hebben vandaag 3.300 bomen en struiken geplant. Het gaat uitsluitend om inheemse soorten zoals wintereik, beuk, haagbeuk, hazelaar, hulst, sleedoorn en meidoorn.Daarmee maken we een bosje van ruim één hectare groot."  Kobe en Sofia van basisschool de Vlinder hielpen vandaag ook mee. "Het is beetje moeilijk, maar we doen graag mee omdat het goed is voor het milieu", vertellen ze. "Maar om het resultaat te zien gaan jullie wel nog enkele jaren moeten wachten", voegt boswachter Tom er lachend aan toe.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!