Dodelijke schietpartij in Hofstade

dinsdag 12 februari 2019 - 11:33
Sofie Verbrugge
De politie heeft vanmorgen een verdachte man neergeschoten op straat in Hofstade bij Zemst. De man stak eerst z'n vrouw neer bij hun thuis in Mechelen en stond even later in een supermarkt in Hofstade met een mes te zwaaien.

Toen hij de supermarkt van Spar binnenliep met een mes, kwam de politie in actie. De man werd uiteindelijk op straat neergeschoten nadat hij ook daar nog een voorbijganger op de fiets verwondde. Die voorbijganger is zwaar gewond

Het parket bevestigt dat de politie een verdachte heeft neergeschoten. "De man heeft eerst zijn partner verwond met een mes. Hij is dan gevlucht en hij heeft nog een tweede slachtoffer gemaakt. De politie heeft hem proberen te overmeesteren en daarbij zijn meerdere schoten gevallen", aldus het parket van Mechelen. 

Man gekend bij gerecht 

De dader is een man van 34 uit Mechelen. Hij was gekend bij politie en justitie en hij had een afscheidsbrief geschreven.

Getuigen gezocht 

Het parket vraagt aan getuigen om zich zeker te melden. "In het kader van het onderzoek willen we alles kunnen reconstrueren. We willen vragen dat eventuele getuigen zich melden bij de federale politie", zegt Nele Poelmans van het parket van Mechelen. 

Loading video...

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!