'Donderdag Gezonderdag': Leuvense restaurants serveren enkel streekproducten
di 21 mei - 1:33
Brasserie Improvisio, Tafel Rond, Taste, De Hoorn en de Jacht nemen deel aan 'Donderdag Gezonderdag'. Zij gaan vanaf 13 juni enkel streekproducten aanbieden op donderdag. Bedenker van het project en uitbater van Brasserie Improvisio, Fabian Deckers, wil zo zijn steentje bijdragen voor het milieu: "Ik zag zoveel jongeren betogen op de klimaatmars en wilde zelf ook iets doen. Wij serveren al langer lokale en biologische streekproducten. Ik wou dit uitbreiden naar meerdere horecazaken in Leuven dan enkel in mijn eigen brasserie." Voor het project werken de restaurants samen met de stad en de provincie.
Niet overdrijven
Fabian Deckers streeft naar een duurzame Leuvense Horeca maar wil hierin niet overdrijven. "Iedereen moet tegenwoordig vegetarisch of veganistisch worden voor het milieu. Dat is volgens mij niet nodig. Als we nu allemaal een goed stuk vlees eten van een lokale slager helpen we het milieu ook", vertelt hij.
Donderdag Gezonderdag start 13 juni en loopt voor een onbepaalde duur door.