Dood Priscilla Sergeant (14): minderjarige verdachte krijgt berisping

vrijdag 15 maart 2019 - 16:05
Kirsten Simons
De Brusselse jeugdrechtbank heeft één van de minderjarigen die betrokken was bij de dood van de 14-jarige Priscilla Sergeant in 2012, een berisping gegeven. Het parket had daarom gevraagd. Volgens de jeugdrechter heeft de jongen zijn leven gebeterd.

De 14-jarige Priscilla Sergeant uit Huizingen werd op 20 juli 2012 dood teruggevonden in een veld in Dworp. Een kleine maand later werden drie verdachten opgepakt: een man van 46 jaar en twee minderjarigen van 12 en 16 jaar. De drie hadden het meisje urenlang gepest, ze dwongen haar onder andere peper en medicijnen te slikken en urine te drinken. Toen het meisje de volgende ochtend dood bleek te zijn, verborgen ze haar lijk.

"Leven gebeterd" 

De man van 46 jaar werd aangehouden en de twee minderjarigen werden door de jeugdrechter geplaatst. De jongste dader verscheen vandaag opnieuw voor de jeugdrechter. De jongen, die net 19 jaar is geworden, werd schuldig bevonden aan onmenselijke behandeling met de dood tot gevolg, opzettelijke slagen en verwondingen en aanranding van de eerbaarheid. Volgens de jeugdrechtbank heeft hij, zoveel jaar na de feiten, zijn leven gebeterd. Hij verbleef ook jaren in een jeugdinstelling en in een begeleidingstehuis. De jeugdrechter gaf hem daarom enkel een berisping.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!