Eerste transgenderhuwelijk in Tremelo: "Je houdt van een persoon en niet van een geslacht"

woensdag 9 oktober 2019 - 16:34
In het gemeentehuis van Tremelo is vanmorgen het eerste transgenderhuwelijk voltrokken. Storm, een transman, gaf het ja-woord aan Nathalie.

Meteen een klik

De twee leerden elkaar kennen via hun kinderen, die in dezelfde klas zitten. “Mijn zoontje vroeg of hij kon gaan spelen bij de dochter van Storm. Ik ben toen meegekomen en er was meteen een klik", zegt Nathalie. Storm was op dat moment al enkele maanden bezig met een transitie van vrouw naar man, maar daar was hij heel open over tegen Nathalie. “Ik heb het direct gezegd en gelukkig vond ze het helemaal geen probleem. Haar oudste dochter heeft ook een relatie met een transman.” Nathalie vat het zo samen: "Je houdt van een persoon en niet van een geslacht.” 

Geen familie

In het gemeentehuis waren enkele goede vrienden en hun kinderen aanwezig. De familie van het koppel kwam niet. “Mijn moeder heeft het heel moeilijk met mijn transformatie. Ze wou vandaag niet komen. Ik vind het wel spijtig want ik had ze er graag bij gehad.” Maar het koppel liet het niet aan hun hart komen en ze gaven elkaar volmondig het ja-woord.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!