Eindelijk omheining rond snelwegparking E314 in Rotselaar

woensdag 16 oktober 2019 - 10:35
Kirsten Simons
Foto: Google Maps
Aan de snelwegparkings op de E314 in Rotselaar worden op dit moment nieuwe afsluitingen geplaatst. Vier jaar geleden had toenmalig burgemeester Dirk Claes (CD&V) daar al om gevraagd, omdat er toen heel wat migranten via de parkings in vrachtwagens probeerden te klimmen.

Het is een gekend probleem, transmigranten die via een snelwegparking in vrachtwagens proberen klimmen om zo het Verenigd Koninkrijk te bereiken. Ook in Rotselaar kampen ze met het probleem, al is het de laatste tijd geminderd. Toch wordt er een nieuwe omheining geplaatst aan beide kanten van de autosnelweg. Dirk Claes, nu schepen, is er tevreden mee: "We zijn blij dat de omheining eindelijk gezet wordt, want de omheining die er stond was de naam niet meer waardig. Wij vragen als gemeente al vele jaren om daar een afsluiting te zetten, zeker door het probleem met de transmigranten. De omheining was dringend nodig, niet alleen daarvoor, maar voor de algemene beveiliging van de parking."

Extra controle 

De laatste tijd wordt de parking minder door transmigranten gebruikt, bevestigt schepen Dirk Claes: "Toch proberen er elke maand migranten op de vrachtwagens te klimmen, net omdat er op de andere parkings richting zee al goede afsluitingen staan en er meer controle is. Het gedrag verplaatst zich naar andere parkings waar ze wel makkelijk op kunnen."

De afsluiting is bijna klaar, maar dat alleen is niet voldoende. "Er is ook degelijke politiecontrole nodig door zowel de federale als de wegenpolitie", zegt Claes. "Er zijn ook regelmatig acties. We moeten zeker vermijden dat er mensenhandel is. Het is belangrijk dat men de mensensmokkelaars oppakt die de transmigranten naar daar lokken."  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!