Emmy's honden-en kattenhotel brand uit

dinsdag 1 januari 2019 - 14:30
Sofie Verbrugge
Foto: Rene Strouven
In Rillaar bij Aarschot is vanmorgen een honden-en kattenhotel uitgebrand. Zeven katten bleven in de brand. De honden bleven gelukkig ongedeerd.

De brand brak uit rond zeven uur vanmorgen. Op het ogenblik van de uitslaande brand waren de bewoners thuis, ze konden ontkomen maar de uitbaatster werd wel in shock naar het ziekenhuis gevoerd. "Bij aankomst zagen we meteen dat het een uitslaande brand was. Er verbleven daar heel wat katten en honden. De honden zijn gered omdat zij in een kennel naast het huis zaten. Maar de katten in het huis zijn wel in de brand gebleven", vertelt brandweerkapitein Robrecht Vanhagendoren. 

Oorzaak onduidelijk 

Hoe de brand ontstaan is, is nog niet duidelijk. Verschillende brandweerkorpsen moesten ter plaatse komen om de brand onder controle te krijgen maar uiteindelijk brandde het huis volledig uit. "We hebben hulp uit Diest en Tienen gekregen om voldoende water ter plaatse te krijgen. In totaal waren we met 30 brandweermannen. Er is redelijk wat schade aan het huis. Het parket heeft een onderzoek opgestart", aldus Vanhagendoren. 

Politie Aarschot 

Mocht jouw hond of kat in het hotel hebben gezeten, dan mag je zeker contact opnemen met de politie van Aarschot op het nummer 016/55.02.02

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!