Familie van vermiste student Theo (18) trekt zelf naar Australië

donderdag 13 juni 2019 - 06:17
Heleen Luyckx
Theo Hayez vermist in Australië
De familie van Theo Hayez (18), de student uit Oudergem die vermist is in Australië, trekt zelf naar Australië om hun zoon te gaan zoeken. Zijn vader was daar al, maar binnenkort vertrekt zijn moeder ook richting Australië. "Theo is een gewetensvolle en georganiseerde jongen en het is niet zijn stijl om geen teken van leven te geven", vertelt Viviane Delforge, de moeder van Theo.

Theo werd het laatst gezien op 31 mei, toen hij een nachtclub in Byron Bay verliet. In de vroege uurtjes van 1 juni was hij nog actief op WhatsApp. Sindsdien is er geen spoor meer van hem. Zijn persoonlijke spullen werden teruggevonden in het jeugdhotel  waar hij verbleef. Reddingswerkers, politie maar ook heel wat vrijwilligers zijn van ‘s ochtends in de weer met het zoeken naar Theo. Voorlopig nog zonder resultaat.

Ongerustheid

De Franstalige openbare omroep RTBF heeft kunnen spreken met Vinciane Delforge, de moeder van Theo. "Al zijn spullen liggen nog in zijn hotelkamer", zegt ze. "Zijn paspoort, zijn papieren... We zouden kunnen hopen dat hij een meisje heeft ontmoet met wie hij een romance beleeft waardoor hij geen teken van leven geeft, maar dat is zijn stijl niet. Het is een gewetensvolle jongen, georganiseerd, verantwoordelijk en attent. Hij weet dat ik een moederkloek ben en dat ik snel ongerust ben."

Realistisch blijven

Zelf ziet Vinciane 2 hypotheses voor de verdwijning van haar zoon. "Ofwel is hij een slechte figuur tegen het lijf gelopen, ofwel is er een ongeval gebeurd. Ik wil blijven hopen, maar hoe meer dagen verstrijken... Als hem iets is overkomen, dan is hij in de natuur? Of ergens anders? Ik probeer er niet aan te denken, maar ik ben wel realistisch."

Zelf naar Australië

Een crowdfundingsactie heeft intussen meer dan 26.000 euro opgebracht om de ouders van Theo in staat te stellen naar Australië af te reizen om zelf naar hun zoon te zoeken. Zijn vader is daar intussen al aangekomen, zijn moeder vertrekt binnenkort. "Voor ons is het belangrijk om te gaan kijken, om geen spijt te hebben", zegt ze. "Als er nog geld overblijft, wil ik het aan een goed doel als Child Focus geven en aan gelijkaardig goed doel in Australië. Zo wil ik ouders helpen die zich in dezelfde situatie bevinden."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!