Fiets net als Stan Van Samang naar Rock Werchter

donderdag 11 april 2019 - 20:55
Sofie Verbrugge
De gemeente Rotselaar wil de fiets nog meer promoten als dé manier om op de festivalweide van Werchter te geraken. Ook de fietsroutes naar de weide zullen nog beter worden aangeduid.

Vorig jaar kon je je auto al achterlaten op een parking in Haacht of aan de Sportoase van Rotselaar en vandaar dan met de fiets naar de weide verder gaan. Dit jaar wil de gemeente Rotselaar nog een extra parking voorzien in Betekom bij Begijnendijk.

16.000 fietsenparkings 

"Heel wat mensen hebben vorig jaar gebruik gemaakt van die parkings. We willen dit jaar nog meer inzetten op duurzame mobiliteit. We willen het aantal fietsenparkings uitbreiden naar 16.000 en we willen minstens drie parkings waar je je auto kan achterlaten om met de fiets verder te gaan via de Demerdijk", vertelt burgemeester Jelle Wouters. "De gesprekken met Begijnendijk lopen volop. Ik hoop over drie weken te weten welke parking we nog kunnen aanbieden." 

Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld de parking van de voetbalclub of de sporthal van Betekom.

Veilig fietsen? 

Volgens burgemeester Jelle Wouters is het veilig om 's nachts te fietsen. "Ik ga zelf altijd met de fiets naar Rock Werchter en rijd dus ook 's nachts. Dat is niet gevaarlijk. Er zijn zoveel fietsers voor je dat je gewoon de vele fietslampjes kan volgen. Ik wil echt zoveel mogelijk mensen overtuigen om met de fiets te komen." 

Stan Van Samang geeft goede voorbeeld 

Twee jaar geleden gaf zanger Stan Van Samang uit Wijgmaal alvast het goede voorbeeld. Hij stond toen op het podium voor Werchter Boutique en kwam naar zijn eigen optreden met de fiets. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!