Gaslek in Elsene: 6 gebouwen ontruimd, 230 kinderen geëvacueerd

dinsdag 12 februari 2019 - 10:47
Kirsten Simons
foto: Google Maps
In de Brusselse gemeente Elsene zijn een 6-tal gebouwen ontruimd na een gaslek aan de Elsensesteenweg. 230 leerlingen van een school worden opgevangen in een andere school in de buurt.

De Elsensesteenweg is afgesloten tussen de Gewijde Boomstraat en het Fernand Cocqplein. De hulpdiensten werden dinsdagochtend rond 08.30 uur verwittigd dat er op de Elsensesteenweg een doordringende gasgeur hing en gingen meteen ter plaatse, net als distritbutiemaatschappij Sibelga. Arbeiders hebben per ongeluk een lek in de gasleiding geslagen, waarop de steenweg werd afgesloten. Een gemeenteschool met 230 leerlingen en de bewoners van een zestal woningen werden geëvacueerd

"De bewoners worden opgevangen in een zaal van de gemeente in de buurt, en krijgen daar warme dranken," zegt Ilse Van de keere van de politiezone Brussel Hoofstad - Elsene. De gasmaatschappij heeft het lek kunnen dichten, maar had nog enkele uren nodig om de situatie weer helemaal veilig te maken. Iedereen is intussen naar huis gekeerd. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!